Karácsonyi Trend színek 2018

Karácsony az év legszebb és legjobban várt időszaka. Előkerülnek a régi karácsonyfadíszek, az adventi kalendárium. Új adventi koszorú kerül az asztalra az ismerős várakozás jelképeként.

A karácsonyi dekoráció színei bár nem változnak olyan gyorsan, mint a divat, de minden évben feltűnik pár új trend a klasszikus színek mellett. Ebben a bejegyzésben ezekről a színekről lesz szó.

Örök Klasszikusok

Ez a két színpár pillanatok alatt belopja a karácsony szellemét az otthonunkba.

Piros és Zöld

A „hivatalos” karácsonyi színek – a piros és a zöld – az ősi kelta kultúrából ered. Az örökzöld és piros növények védelmet és szerencsét hoztak a ház lakóira. Úgy tartották, az örökzöld növények áldott növények, amiknek feladata, hogy föld szép maradjon a „halott tél” közepette is. Ez a szín-pár később is megjelent a templomokban, jelképezve az év végét és az újév kezdetét.

Piros és Fehér

Erről a két színről legtöbbünk azonnal a karácsonyra és a Mikulás/Télapó ruhájára asszociál. Vagy a Coca Cola üdítőre, ami nem véletlen. Az általunk ismert klasszikus Mikulást Haddon Sundblom rajzolta meg a Coca Cola reklámjai számára. A Mikulás eddig a pontig kék, zöld vagy piros ruhás vékony alak volt, Sundblom keze nyomán jelent meg az általunk „igazinak” ismert pufók, piros ruhás Télapó, tökéletes képet alkotva a fenyő zöld ágaival és a piros mikulás virágokkal.

Elegáns

Kifinomult és letisztult színek a karácsonyi hangulathoz, amiket már csak a zöld fenyő tehet még ünnepibbé.

Fehér és Arany

Elegáns és ragyogó színpáros. Az arany a nap és a fény jelképe, míg a fehér a béke és a tisztaság színe. Legnagyobb előnye, hogy minden más színnel tökéletes harmóniát alkot, ezért mindenhol jól néz ki.

Fehér és Ezüst

Akár egy téli csodavilág. Hűvös összeállítás, akárcsak az idő odakint. Egy kis kékkel párosítva akár egy beltéri jégvarázs is előidézhető, de csodásan mutat rusztikus fa elemekkel is.

 

Glamour

A ragyogást kedvelők számára a karácsony dupla öröm. A fekete és arany dekoráció karácsonykor is jól mutat, bár az idei évben a fémes hatású díszek kapnak nagyobb hangsúlyt. Az arany és ezüst mellett megjelennek a réz és bronz árnyalatai is. Ezek a színek önmagukban és egymással párosítva is tökéletesek az ünnepi dekorációhoz.

 

Különleges újdonságok

„Blush”, Rózsaarany és Pezsgő

Ez a színhármas minden, csak nem szokványos karácsonyi színkombináció, idén viszont trendi. A rózsás árnyalat szépen mutat az örökzöldekkel és a lilával is (ami advent révén jobban kapcsolódik az ünnephez). Meglepő kombináció, de érdekes lehet kísérletezni vele.

Kék és Platina arany

Ez a kombináció tavaly indult hódító útjára. Idén annyiban változott, hogy a sötétkék hűvösebb, kicsit ezüstbe hajló platina arannyal vagy nyírfa kiegészítőkkel került párba. Elegáns és modern színkombináció.

Retro színek

Lágy rózsaszín, kék, zöld, arany…. minden ami retro. Régi idők karácsonyfája új köntösben egy csipet modern designnal. Nosztalgiázók előnyben!

Köves minket itt is:
error

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.